Informatie

Taxus voor hoop!

Vanaf 15 juni tot en met eind augustus kunt u weer taxus snoeisel brengen naar de milieustraat. Het taxus snoeisel wordt gebruikt om de strijd aan te gaan tegen kanker.


De jonge scheuten van Taxus bevatten een belangrijke stof die door de farmaceutische industrie kan worden ingezet in de strijd tegen kanker.  Deze stof, bekend onder de naam Baccatine, remt de deling van kankercellen en is daardoor een belangrijk onderdeel voor het maken van chemotherapie.


Voor het maken van één chemotherapie is één kubieke meter taxus-snoeisel nodig.  Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk snoeisel wordt opgehaald voor de actieve bestrijding van kanker.


1 op de 3 mensen krijgt direct of indirect te maken met kanker. Het steunen van de strijd tegen kanker is daarom belangrijker dan ooit. Na onderzoek blijkt dat er alleen in Nederland al genoeg taxus hagen staan om ca. 1.2 miljoen kilo snoeisel te kunnen ophalen. Omgerekend kunnen hiervan rond de 10.000 chemokuren geproduceerd worden.


Wij hopen dat u zoveel mogelijk taxus snoeisel bij ons komt brengen zodat we met elkaar de strijd tegen kanker aan kunnen gaan.


Alvast bedankt!
 

Terug naar overzicht